Obeleženo 108 godina od Kolubarske bitke

0
59

Polaganjem venaca i odavanjem državnih i vojnih počasti, danas je u Lazarevcu obeleženo 108 godina od Kolubarske bitke, a državnu ceremoniju predvodio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković.

Centralnom državnom manifestacijom danas je u Lazarevcu obeležena 108. godišnjica slavne Kolubarske bitke. Vence su u kripti Spomen-hrama sa kosturnicom Svetog Dimitrija u Lazarevcu položili ministar Selaković, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Grada Beograda, predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević, predstavnici diplomatskog kora i udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije. Ministar Selaković je podsetivši na istorijske podatke iz perioda Kolubarske bitke naglasio da se danas pred hramom klanjamo našim precima koji su nas naučili da sloboda i mir nemaju cenu.

Spomenik srpskom ratniku podignut je 1994. godine na 80. godišnjicu Kolubarske bitke. Autor spomenika je srpski vajar Dragan Nikolić, a na postamentu piše „Za kralja i otadžbinu sa verom u Boga. Slava srpskim ratnicima 1912–1918”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here