Mirović – Plan razvoja Vojvodine do 2030. godine

0
42

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obratio se danas učesnicima javne rasprave u vezi sa Predlogom nacrta plana razvoja AP Vojvodine 2023–2030. godine istakavši da je reč o najvažnijem planskom dokumentu Pokrajine koji definiše ciljeve u svim oblastima društvenog života i mehanizme za njihovo ostvarivanje, kao i odgovornost svih kojima će primena tih mehanizama biti poverena.

Danas je počela javna rasprava u vezi sa Predlogom nacrta plana razvoja AP Vojvodine 2023–2030. godine. Prema rečima predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića prioritetni ciljevi ovog plana i mere za njihovo ostvarivanje integrisani su u četiri razvojna pravca: Vojvodina kao mesto neprekidnog rasta životnog standarda, interkulturalna Vojvodina, energetski održiva, digitalna i prostorno povezana Vojvodina, i zelena Vojvodina otporna na klimatske promene.

Štefan Hajek, šef Sektora za dobro upravljanje Nemačke razvojne saradnje u Republici Srbiji, istakao je da je Plan razvoja AP Vojvodine najvažniji strateški dokument Vojvodine, te da će uticati na kvalitet života svih njenih građana.

Šefica Odeljenja za demokratsko upravljanje Ambasade Švajcarske u Republici Srbiji Melina Papageorgiju naglasila je da je Plan razvoja AP Vojvodine sveobuhvatan dokument koji određuje strateški pravac njenog razvoja. Istovremeno, Plan je instrument za usklađivanje sa Ciljevima održivog razvoja.

Direktorka Republičkog sekretarijata za javne politike Vlade Srbije Bojana Tošić izjavila je da je ovaj planski dokument primer dobre prakse koji će biti prezentovan lokalnim samoupravama u Pokrajini. Ona je izrazila zahvalnost Pokrajinskoj vladi, koja je uložila napor da se kreiraju ciljevi posvećeni pre svega mladim ljudima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here