Premijerka Brnabić – Srbija među zemljama koje su najbrže napredovale u elektronskoj upravi

0
59

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ukazala je danas, na predstavljanju rezultata „Modernizovanog programskog koncepta Nacionalne akademije za javnu upravu 2020-2025”, na to da je Srbija prema izveštaju UN jedna od deset zemalja koje su najbrže napredovale u elektronskoj upravi.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je na predstavljanju rezultata „Modernizovanog programskog koncepta Nacionalne akademije za javnu upravu 2020-2025” napomenula da je elektronska uprava način da državni organi i organizacije lokalne uprave budu u svakom trenutku na raspolaganju građanima, i istakla da je plan da se do 2025. godine svim građanima u Srbiji omogući pristup internetu.

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandar Martinović naveo je da, prema podacima kojima raspolaže, portal eUprava koristi više od 1,5 miliona građana Srbije. Martinović je dodao da je cilj stručno usavršavanje kadrova i modernizacija javne uprave i da je u tom procesu Nacionalna akademija za javnu upravu pouzdan partner resornom ministarstvu.

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović istakao je da se posle pet godina i uvođenja informacionog sistema koji je zaposlio 10.000 ljudi i omogućio razmenu pet miliona dokumenata, u javnoj upravi ide korak dalje ka tome da se uvede moderna, elektronska pisarnica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here