Milan Milenković – Građani ne treba da se plaše migranata

0
92

Građani Srbije nemaju razloga za strah kada je reč o migrantima jer oni ovde nisu mnogo opasni smatra novinar Milan Milenković i dodaje da je ovde razvijen migrantski turizam i da ovde neko lepo zarađuje.

Šest migranata je u bolnici posle sukoba i pucnjave u Horgošu, a više od 1.000 je prebačeno u prihvatne centre. Policija je kod migranata pronašla automatsko oružje, pištolje, municiju, a kod nekih su pronađena i obeležja terorističke OVK. Uglavnom se radi o državljanima Avganistana i Maroka. Migranata ima najviše u zonama graničnog pojasa na teritoriji policijskih uprava Subotica, Kikinda, Sombor, Vranje, Pirot, ali su prisutni i u drugim delovima zemlje. Da li građani Srbije imaju osnova da strahuju za sebe, ali i svoju imovinu usled ovakvog priliva migranata pitali smo novinara Milana Milenkovića.

Pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević rekao je da je u akciji policija uradila detaljan pregled terena i pronašla oko 1.000 migranata koji su prevezeni u prihvatne centre. On je istakao i da je policija prilikom pretrage terena našla određenu količinu oružja i municije. „Uglavnom automatsko oružje, pištolji i određena količina municije”, rekao je Vasiljević. Dodao je da su kod određenog broja lica na garderobi pronađena obeležja Oslobodilačke vojske Kosova na kapama, šalovima i kačketima. Izbeglice i migranti, uglavnom sa Bliskog istoka i iz Azije, kreću se duž severne granice Srbije, u pokušaju da pređu u Mađarsku, uglavnom uz pomoć krijumčara. Ovo je drugi put ove godine da se oružani sukobi u blizini srpsko-mađarske granice povezuju sa migrantima i krijumčarenjem.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here