Miroslav Aleksić predao Tužilaštvu nova obaveštenja o PKB-u, Telekomu, Krušiku i slučaju Savamala

0
84

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić predao je danas Tužilaštvu za organizovani kriminal nova obaveštenja o četiri afere u koje su, kako je rekao, umešani najviši predstavnici vlasti. Reč je o privatizaciji PKB-a, koji je imao 17.000 hektara zemljišta u Beogradu, o načinu kako je Telekom Srbija kupio male kablovske operatore za 500 miliona evra, o slučaju “Krušik” i trgovini oružjem u Srbiji, kao i o slučaju “Savamala”.

“U utorak, 20. decembra, u 13.30 razgovaraćemo sa zamenicom tužioca za organizovani kriminal Jasminom Mitrović Ganić. Tražili smo sastanak u Tužilaštvu za organizovani kriminal, ne zato što želimo da utičemo na rad tužilaštva, nego da nam odgovore šta je sa svim krivičnim prijavama, zahtevima i obaveštenjima koje smo podneli”, rekao je Aleksić na konferenciji za novinare ispred tužilaštva, na kojoj je govorio i poslanike Demokratske stranke Srđan Milivojević.

Aleksić je podsetio da je prethodnih godina Tužilaštvu za organizovani kriminal i drugim tužilaštvima podneo veći broj krivičnih prijava, obaveštenja i saznanja, jer smatra da mu je to dužnost kao građanina i poslanika. On je naveo da “u institucijama rade profesionalci, ali institucijama upravljaju ljudi koji ne štite građane, nego vlast”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here