Miroslav Parović – Moramo se izboriti sa Rio Tintom

0
218

Rio Tinto se ne vraća na mala vrata jer je on konstantno ovde i moramo se izboriti sa time rekao je dr Miroslav Parović iz Narodnog slobodarskog pokreta.

Nekoliko stotina građana okupilo se ispred Vlade Srbije na dan godišnjice prve blokade protiv rudarenja litijuma na poziv Saveza ekoloških organizacija Srbije koji tvrdi da kompanija Rio Tinto još uvek kupuje imanja u dolini Jadra, te da na ovaj projekat nije stavljena tačka. Prisutni demonstranti tražili su ostavku predsednika Aleksandra Vučića, ostavku premijerke, raspuštanje Vlade i „oslobađanje RTS“. Aktivisti SEOS-a koji su se obratili okupljenima istakli su da institucije ne rade kada je u pitanju Rio Tinto, ali da rade kada treba da se hapse aktivisti koji učestvuju u protestima i blokadama. Da li je zaista stavljena tačka na projekat Rio Tinto ili se Rio Tinto na mala vrata ipak vraća u Srbiju pitali smo Miroslava Parovića iz Narodnog slobodarskog pokreta.

Predsednik poslaničke grupe Narodna stranka Miroslav Aleksić kaže da se mora istrajati sa zahtevima da se promeni Zakon o rudarstvu, da se ukinu izdate dozvole za istraživanje i eksploataciju rudnika i da se u skupštinskoj proceduri usvoji Zakon o trajnoj zabrani istraživanja litijuma u Srbiji, ističući da ova zemlja ima i druge neiskorišćene potencijale kao što je poljoprivredno zemljište.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here