Mirović – 310 miliona dinara za nfrastrukturno opremanje industrijsko-poslovnih zona

0
79

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore za dodelu bespovratnih sredstava za šest lokalnih samouprava za sufinansiranje infrastrukturnog opremanja industrijsko-poslovnih zona, vredne 310 miliona dinara.

Bespovratnim sredstvima Pokrajinske vlade finansiraće se radovi na izgradnji, dogradnji, rekonstrukciji i sanaciji u oblastima saobraćajne, komunalne, elektroenergetske, toplotne i telekomunikacione infrastrukture, kao i upravljanja industrijskim otpadom i tretmanom otpadnih voda u industrijsko-poslovnim zonama šest lokalnih samouprava.

Za izgradnju saobraćajnice u industrijskoj zoni u Somboru sa pratećom infrastrukturom izdvojeno je 95,5 miliona dinara, a za infrastrukturno opremanje radne zone u Titelu gotovo 77 miliona dinara. Opremanje industrijske zone u Kuli biće sufinansirano sa 56,5 miliona dinara. Za izgradnju javnog osvetljenja od industrijske zone „Rasadnik“ do Svetosavske ulice u Kikindi opredeljeno je 54,2 miliona dinara. U industrijskoj zoni u Srbobranu za izgradnju saobraćajne površine sa pratećom infrastrukturom u novopredviđenoj ulici – Ulici 3 – izdvojeno je nešto više od 17 miliona dinara. U Zrenjaninu su za izgradnju dva priključka prilaznog puta na javni put izdvojena sredstva u iznosu od 10,6 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here