Radoslav Medić o situaciji na Kosovu

0
52

Ukoliko se ne bude pronašlo prihvatljivo rešenje za Srbe na Kosovu i dalje će se događati incidenti rekao je novinar Radoslav Medić i dodao da Srbi sa severa Kosova žele da imaju jedan normalan tretman ali to aktuelna vlast na čelu sa Aljbinom Kurtijem ne želi da prihvati.

Nekoliko stotina Srba okupilo se u centru Zubinog Potoka protestujući zbog nasilnog ulaska članova opštinske izborne komisije u pratnji policije u zgradu opštine. Čule su se i sirene. Posle incidenta u Zubinom Potoku sirene su se čule i u Kosovskoj Mitrovici. Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković pozvao je Srbe da ostanu mirni i ne nasedaju na provokacije čiji je jedini cilj izazivanje sukoba i krize na severu Kosova i Metohije. Kako komentariše pomenuta dešavanja pitali smo Radoslava Medića.

Izjave predstavnika Kancelarije za KiM su neistinite i tendenciozne – objavila je Kosovska policija nakon navoda direktora Kancelarije da su „Kurtijevi specijalci upali u prostorije OIK u Kosovskoj Mitrovici, sve razvalili, polupali, razbacali, pokušavajući da instaliraju svoje biračke komisije“. U opštinama Zubin Potok i Severna Mitrovica predstavnici opštinskih izbornih komisija pokušali su da uđu u prostorije OIK u prisustvu policije, u čemu su ih sprečili lokalni Srbi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here