Ministar turizma i omladine Husein Memić posetio Čajetinu

0
71

Ministar turizma i omladine Husein Memić, predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović i direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović složili su se da bi otvaranje Kancelarije za mlade bio pravi potez u cilju nastavka svih onih aktivnosti koje ove tri institucije sprovode osluškujući potrebe mladih današnjice i stvaranja uslova da oni u svojim lokalnim sredinama i u državi Srbiji vide svoju i budućnost svojih porodica.

Domaćini su ministru Memiću predstavili i sve one planove razvoja turizma na najposećenijoj planini u Srbiji, od kojih su svakako najznačajniji projekat izgradnje novog kraka zlatiborske Gold gondole od međustanice postojeće trase kod Ribničkog jezera do vrha Čigota i projekat izgradnje 20 sportskih terena u blizini centra naseljenog mesta Zlatibor, čime će se ova planina svrstati u sam vrh ponude za pripreme najznačajnijih sportskih ekipa iz Evrope i čitavog sveta. Ministru je predstavljen i projekat izgradnje najmodernijih golf terena kao i savremeni autodrom koji poseduje samo nekoliko najvećih evropskih turističkih centara. U planu je i izgradnja velikog broja pešačkih i biciklističkih staza kako bi Zlatibor u potpunosti zadovoljio potrebe svih svojih posetilaca.

Tokom zajedničke vožnje zlatiborskom gondolom, najdužom ove vrste na svetu, ministar Memić je izrazio spremnost da zajednički sa lokalnom samoupravom i turističkom organizacijom radi na razvoju svih onih projekata koji će dodatno uticati na poboljšanje turističke ponude Srbije, kako u regionu, tako i prema sve zahtevnijim turistima širom sveta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here