Marinika Tepić – Tražićemo povlačenje iz procedure Nacrta predloga zakona o policiji

0
257

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić istakla je da se novim nacrtom Zakona o policiji daju velika ovlašćenja ministru policije i nazvala ga “vuhan zakonom”, po gradu u Kini gde su bili veliki protesti i gde je policija upravo bila prilično represivna. Tepić je izjavila da je oprema poput mreža za hvatanje ljudi i elektrošokova, prema informacijama policijskih službenika, već nabavljena.

Tepić je na konferenciji za medije povodom nacrta Zakona o unutrašnjim poslovima, koji je izazvao puno polemika među stručnjacima navela da je policija već nabavila sredstva za represiju nad ljudima. Istakla je da stranka Slobode i pravde i poslanička grupa Ujedinjeni zahteva da se ovaj skandalozan zakon povuče iz procedure. Nakon toga, potpredsednica SSP i poslanica u Narodnoj skupštini govorila je o uključenosti majora policije, Milice Bondžić.

Marinika Tepić je dodala da je ugrožen sektor unutrašnje bezbednosti jer su ovlašćenja data ministru alat za zlouptrebu i kažnjavanje unutar sistema. Podsetimo, ovaj nacrt Zakona o MUP-u poslednjih dana ponovo je podigao veliku prašinu u javnosti, a nevladin sektor izneo je brojne kritike, te podsetio da ovaj nacrt podseća na raniji već povučeni zakonski predlog. Ministarstvo unutrašnjih poslova produžilo je trajanje javne rasprave o Nacrtu zakona o unutrašnjim poslovima i Nacrtu zakona o obradi podataka i evidencijama u oblasti unutrašnjih poslova. Javna rasprava će umesto predviđenog roka od 8. do 31. decembra, biti produžena do 22. januara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here