Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Predsedničkoj palati u Bakuu sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevom.

Alijev i Vučić srdačno su se pozdravili i rukovali ispred Palate, a potom je usledio sastanak dvojice predsednika. Vučić i Alijev razgovarali su pre svega o saradnji u oblasti energetike i unapređenju bilateralnih odnosa dve zemlje.  Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev izjavio je danas, posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Bakuu, da su Srbija i Azebejdžan strateški partneri i da će nastaviti da podržavaju poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta obe zemlje. „Ta politika ostaće čvrsta. Mi podržavamo međunarodno pravo i treba da se sprovode samo norme i principi međunarodnog prava”, istakao je Alijev na konferenciji za medije sa predsednikom Vučićem.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas u Bakuu i „Centar Hajdar Alijev” sa ministrom za rad i socijalnu zaštitu stanovništva Azerbejdžana Sahilom Babajevim. „Veličanstveni centar Hajdara Alijeva me impresionira svaki put kada ga posetim. Duh velikog vođe i državnika, koji je svoju zemlju poveo na put prosperiteta i napretka, vidljiv je u svakom kutku ove renomirane institucije i podstiče nove generacije da nastave istim putem“, objavio je Vučić na instagramu. Vučić je dodao da će delegacije na nižem nivou nastaviti da razmatraju mogućnosti za unapređenje saradnje, pre svega u vojnom sektoru, gde ima šanse da se neka oruđa zajednički moderniziju i da se onda zajednički i nastupi na tržištu.