REM obustavio štrajk koji je trajao od 8. decembra

0
80

Regulatorno telo za elektronske medije u sredu popodne je, nakon dogovora na hitnoj sednici, odlučilo da prekine obustavu rada koja je u tom telu trajala od 8. decembra.

REM je na hitnoj sednici nakon političke podrške skupštinske većine doneo odluku o prekidu obustave rada dokazujući da je štrajk ipak bio politička odluka kao i nepodoban pokušaj da se parira dvadesetčetvoročasovnom protesnom neemitovanju programa televizija N1 i Nova S, izjavila je članica Saveta REM Judita Popović.

Ona je dodala da je takva odluka ali i čitava priča oko štrajka regulatora “medijski mrak učinila tako jasnim i opipljivim” a “potrebu ovog društva za medijskim slobodama i pluralizmom nedvosmislenim”.

Podsetimo, nakon što su televizije N1 i Nova S umesto programa 24 sata emitovale zatamnjene ekrane, protestujući protiv “medijskog mraka”, Savet REM-a je prošlog četvrtka doneo odluku da obustavi rad. Kao razlog “štrajka” REM je naveo “pritiske i ugroženu bezbednost zaposlenih od strane nezavisnih medija, opozicionih stranaka i nevladinog sektora”.

Predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić u nekoliko navrata je izjavljivala da mediji u vlasništvu Junajted medije, “bukvalno ucenjuju i siluju” REM, te da “očigledno nameravaju to da rade sve dok Nova S ne dobije frekvenciju”.

Olivera Zekić je navela da će prva redovna sednica saveta REM-a biti održana u ponedeljak ili utorak sledeće nedelje, kada će se razgovarati o budućim koracima vezanim za davanje dozvole petoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here