Nikola Jović – Zapitajmo se koje to evropske države iskopavaju litijum na svojoj teritoriji

0
177

Upitan da prokomentariše izjavu predsednika Vučića da je ispao najgluplji predsednik na svetu jer je dozvolio da Srbija odustane od iskopavanja litijuma, novinar i politikolog Nikola Jović je rekao da bi trebalo da se zapitamo koje to druge evropske i zapadne države iskopavaju litijum na svojoj teritoriji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se i dalje kaje što je doneo odluku da Srbija odustane od iskopavanja litijuma i da je „ispao najgluplji predsednik na svetu“. Vučić je, komentarišući protest ekoloških aktivista ispred zgrade Vlade Srbije, rekao da vlada nije donela nikakvu odluku, već je o svemu odlučivao on sam. Kako gleda na ovu Vučićevu izjavu pitali smo Nikolu Jovića.

Vučić je ponovio da Ziđin “drži Bor” u kojem je prosečna plata 801 evro, u dinarskoj protivvrednosti. Istakao je da bi od iskopavanja litijuma Loznici pripalo pet milijardi evra i da bi to bilo najbolje za zemlju, ali da su građani poverovali u teorije zavere, a da su vođe protesta “plaćale strane fondacije”. “Kolovođe su primale novac i uništile zemlju zajedno sa nama koji smo bili glupi i naivni da prihvatimo taj bezobrazluk i tu ‘silu’ koja je umislila da može sve, i gorko se kajem zbog toga”, rekao je Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here