Odložena sednica na kojoj je trebalo da se raspravlja o uvođenju sankcija Rusiji

0
58

Sednica Odbora za spoljne poslove na kojoj je trebalo da se raspravlja o Nacrtu Rezolucije o usaglašavanju spoljne politike Srbije sa EU, uvođenju određenih sankcija Rusiji, kao i o rezoluciji Srpske stranke Zavetnici o zabrani korišćenja sankcija kao instrumenta spoljne politike, odložena je danas, pošto nije usvojen dnevni red i nisu bili ispunjeni formalno-pravni uslovi za njeno održavanje.

Prethodno su članovi odbora i poslanici SNS zatražili od predsednika odbora Borka Stefanovića da se izvini jer je medijima rekao da su naprednjaci tražili da se ta sednica zatvori za javnost. Oni su takođe konstatovali da Stefanović nije obezbedio materijal za održavanje sednice, odnosno da nisu dobili neophodni izveštaj iz Ministarstva spoljnih poslova, ocenjući da je takvo sazivanje sednice neozbiljno. Stefanović je na sednici odbora rekao da su ga stručne službe obavestile o zahtevu za zatvaranje sednice Odbora za spoljne poslove i izvinio se što se sve ovako dogodilo.

Evo, drugi put se izvinjavam. Srećan sam što je sednica odbora otvorena za javnost. Izvinjavam se svima pojedinačno i grupno posebno poslanicima SNS koji su pokazali da jako žele javnost jer je to moja želja svih ovih meseci koliko smo pripremali sednicu, rekao je Stefanović. Medijima je danas prvo stiglo obaveštenje da je sednica zatvorena za javnost, da bi potom novinarima u parlamentu rečeno da ipak mogu da prate sednicu u sali, a zbog nesporazuma se na početku sednice novinarima izvinila zamenica šefa poslaničke grupe SNS Marina Raguš. Stefanović je, kako su preneli mediji, ranije danas rekao da je sednica zatvorena za javnost na zahtev poslanika SNS, što je Raguš oštro demantovala.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here