Dačić – Intenziviranje političkog dijaloga sa Alžirom

0
48

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa ambasadorom Alžira u Srbiji Fatahom Mahrazom i tom prilikom istakao da će Srbija intenzivirati saradnju sa tom zemljom.

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao je danas, u razgovoru sa ambasadorom Alžira u Srbiji Fatahom Mahrazom, opredeljenje Srbije da u narednom periodu nastavi da razvija sveukupnu bilateralnu saradnju sa tom zemljom, uključujući razmene poseta na visokom i najvišem nivou.

Dačić je ukazao na mogućnosti za dalje jačanje privredne saradnje, gde postoji dosta potencijala, uz napomenu da je 2022. godine obeležena 60-godišnjica uspostavljanja diplomatskih odnosa. On je posebno zahvalio Alžiru na principijelnoj i doslednoj podršci očuvanju suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije u skladu sa međunarodnim pravom.

Na sastanku je izraženo zajedničko uverenje da postoji prostor za jačanje bilateralnih odnosa i intenziviranje političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here