Predstavljen projekat uređenja Almaškog kraja

0
74

„Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad udružili su se i izabrali najbolje ljude koje imamo da pripreme projekat kojim će Novi Sad povratiti svoju dušu”, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom predstavljanja Projekta urbanističko-arhitektonskog uređenja prostorne kulturno-istorijske celine – Almaškog kraja, i istakao da su obezbeđene dve milijarde i trista miliona dinara za radove koji će se izvoditi u narednih šest godina prema zajedničkom planu.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić održali su danas konferenciju za novinare na kojoj su predstavili Projekat urbanističko-arhitektonskog uređenja prostorne kulturno-istorijske celine – Almaškog kraja. Ovaj projekat, prema Mirovićevim rečima, izvodiće se uz pun nadzor projektanata i Zavoda za zaštitu spomenika kulture, kao i učešće Udruženja „Almašani“.

Prva faza radova obuhvatiće sledeće ulice: Zlatne grede, Skerlićevu, trg na susticanju Zlatne grede i Skerlićeve, Milovana Vidakovića, deo Ulice Đorđa Jovanovića od Kosovske do Save Vukovića, deo Ulice Save Vukovića od Đorđa Jovanovića do Lađarske. Radovi obuhvataju kompletnu zamenu infrastrukture i kolovozne konstrukcije, uređenje parternih površina, saobraćaja i saobraćajne signalizacije, javnog osvetljenja, hortikulturnog uređenja, urbanog mobilijara i opremanja, turističku signalizaciju i vizuelni identitet.

Gradonačelnik Milan Đurić izjavio je da je ovaj projekat na ponos ne samo Novog Sada nego i čitave Srbije i novo mesto za obilazak i promociju grada. Đurić je naglasio da je ovo zahtevan posao, koji se radi uz dogovor i saradnju institucija, sa Eparhijom bačkom i Maticom srpskom, jer se njihova dva važna objekta nalaze u Almaškom kraju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here