Teša Tešanović o poskupljenjima

0
91

Režim Aleksandra Vučića nije kriv za poskupljenja jer je to jedan globalni proces i prirodno je da i kod nas porastu cene izjavio je novinar Teša Tešanović.

Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u novembru 2022. godine, u odnosu na novembar povećane su za 15,1 odsto, dok su u poređenju sa decembrom 2021. godine u proseku povećane za 14,6 procenata, saopštio je Republički zavod za statistiku. Mleko, sir i jaja za godinu dana poskupeli su za čak 43,1 odsto, ogrev za 49,4 odsto, dok značajan rast beleže i – kirije. Renta za najam stana, naime, za godinu dana poskupela je za čak 30,1 odsto. Kako komentariše pomenuta poskupljenja pitali smo Tešu Tešanovića.

Potrošačke cene stanovanja, vode, električne energije, gasa i ostalih goriva, kao i transporta i opreme za stan i tekuće održavanje povećane su za po jedan odsto u novembru 2022. godine u odnosu na prethodni mesec iste godine. Sledeća grupa, u koju spadaju hrana i bezalkoholna pića, potrošačke cene povećane su za 1,2 odsto, a alkoholna pića i duvan za po 0,5 odsto. Od ostalih grupa, u restoranima i hotelima beleži se porast potrošačkih cena za 1,7 odsto, a kada je reč o odeći i obući povećanje je 1,3 odsto. Povećanje je zabeleženo i u oblasti rekreacije, kulture, zdravlja i obrazovanja za po 0,5 odsto, kao i u grupi koja se odnosi na komunikacije za 0,1 odsto.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here