Milan Dumanović – Ne postoje dobre strane Nacrta zakona o unutrašnjim poslovima

0
23

Ne postoje dobre strane Nacrta zakona o unutrašnjim poslovima, smatra potpredsednik Novog policijsko sindikalnog saveza Milan Dumanović i navodi da bi u kreiranje jednog tako važnog zakona, umesto nekvalifikovanih ljudi, trebala da bude uključena stručna javnost.

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, je izjavila da „ne vidi probleme“ u Nacrtu zakona o unutrašnjim poslovima i da se odlukom da se povuče Nacrt iz procedure izašlo u susret zahtevima organizacija civilnog društva, a ne političkih oponenata. Koje su dobre, a koje loše predloženog Nacrta zakona o unutrašnjim poslovima pitali smo potpredsednika Novog policijsko sindikalnog saveza Milana Dumanovića.

Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima u roku od samo godinu dana po drugi put je povučen iz procedure. Kao i pre godinu dana, na taj korak vlast se odlučila posle žestokih reakcija civilnog sektora, građana i opozicije koji su zapretili da će organizovati masovne proteste ukoliko se zakon ne povuče. A možda je taj potez usledio najpre zbog pisma grupe evroparlamentaraca koji su upozorili premijerku da je uvođenje sistema biometrijskog nadzora neprihvatljivo i u Evropskoj uniji zabranjeno. Nametanje takvog zakona sigurno bi još više zakočilo naše putovanje u Evropu, a sasvim izvesno nekadašnja narodna milicija postala bi nenarodna policija pod kontrolom vladajuće stranke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here