Ministarstvo unutrašnih poslova – Uspešan rad u svim segmentima u prošloj godini

0
68

Tokom 2022. godine Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije je razbilo i procesuiralo 28 organizovanih kriminalnih grupa i uhapsilo 193 osobe osumnjičene za to da su bili članovi tih grupa.

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije Željko Brkić je na konferenciji za novinare, povodom predstavljanja rezultata rada ovog ministarstva iz prethodne godine, objasnio da se dve kriminalne grupe terete za teška ubistva, deset za trgovinu narkoticima, šest za privredni kriminal, pet za krijumčarenje ljudi, tri za visokotehnološki kriminal i dve za prostituciju.

Brkić je, kada je reč o ulaganjima u MUP-u, naveo da su renovirana 23 objekta, a ovo ministartsvo poseduje tri Erbasova helikoptera „superpuma“, kao i helikopter specijalizovan za gašenje požara „Kamov K-32“. Bolje uslove rada pratila je i briga o standardu zaposlenih, te su tako plate povećane za sedam odsto, a prosečna plata u 2022. godini iznosila je 89.000 dinara, što je za 7,12 odsto više u odnosu na 2021. godinu, istakao je Brkić. Takođe, kako je dodao, u radni odnos primljeno je 1.738 novozaposlenih, među kojima su i 74 svršena studenta Kriminalističko-policijskog univerziteta, 903 pripravnika Centra za osnovnu policijsku obuku i 297 pripravnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here