Nagrada Beogradski pobednik za najbolji roman pripala Goranu Petroviću

0
55

Žiri nagrade „Beogradski pobednik“ proglasio je ovogodišnjeg dobitnika u Biblioteci grada Beograda. Reč je o Goranu Petroviću sa romanom ,,Papir sa vodenim znakom’’.

Ovogodišnji dobitnik je Goran Petrović, sa romanom Papir sa vodenim znakom, saopštio je žiri u sastavu dr Predrag Petrović (predsednik), dr Vesna Trijić, dr Petar Pijanović, dr Slađana Ilić i dr Nataša Anđelković. U najužem izboru za nagradu, pored Petrovića našle su se i knjige Vlastelinstva Bojana Vasića, Kad đavoli polete Vladimira Kecmanovića, Vidiš li da ne vidim Emira Kusturice, Mir i mir Mirjane Novaković i Teferič na Slaviji Sanje Savić Milosavljević, ali je žiri na završnoj sednici razmatrao samo pet romana. Nešto više o samoj nagradi ali i proglašenju pobednika rekao je Predrag Petrović, predsednik žirija.

Ovogodišnju dodelu pratila je i odluka književnika Vladimira Kecmanovića da povuče svoj roman “Kad đavoli polete” iz trke za priznanje Beogradski pobednik, ali on je ostao u konkurenciji, saopštili su iz Biblioteke grada Beograda. Prvi dobitnik nagrade bio je Drago Kekanović za roman “Privrženost” a tada je prvi favorit bila dobitnica Ninove nagrade Milena Marković sa delom “Deca”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here