Frilenseri odlažu veliki protest za narednu nedelju

0
82

Udruženje radnika na internetu (URI) saopštilo je da je zbog problema u vezi sa prijavom protesta najavljenog za 21. januar, primorano da ga pomeri za 28. januara u 15:30 časova.

Kako piše u obrajvi na tviter profilu Udruženja radnika na internetu, protest će biti održan ispred Vlade Republike Srbije. „Bez obzira na ovakve probleme, a moguće da će ih biti još, treba da nam bude jasno šta je cilj i da se držimo njega. Dodatno vreme nam daje mogućnost još više ljudi da dođe i da se bolje i mi organizujemo“, dodaje se u saopštenju.

Frilenseri naglašavaju kako još jednom zahtevaju sastanak sa Ministarstvom finansija i Poreskom upravom. „Još jednom pozivamo sve koji su dobili rešenjima za 2017. i koji očekuju da će dobiti za naredne godine, kao i one koji su nezadovoljni važećim zakonom koji je stupio na snagu od 2023. da nam se priključe, jer šta uradimo zajedno sad, važiće za sve bez obzira kojoj grupi pripadali“, piše u saopštenju.

Frilenseri, odnosno radnici na internetu, bune se zbog novih modela koji su predloženi za njihovo oporezivnje, kao i zbog poreskih rešenja koja su počela da im stižu za 2017. godinu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here