Ministar Gašić uručio nagrade najhrabrijem, najposvećenijem i omiljenom kolegi u MUP-u

0
191

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić uručio je danas nagrade koje se tradicionalno dodeljuju najhrabrijem i najposvećenijem policijskom službeniku, kao i omiljenom kolegi među pripadnicima MUP-a.

Ministar Gašić je istakao da je ovo dobra prilika za podsećanje na važnu činjenicu – da bez pojedinačnog zalaganja nema uspešnih timova i da uspeh Ministarstva unutrašnjih poslova bitno zavisi od timskog rada. Ministar je naglasio da, iako tradicija dodele ovih nagrada podrazumeva nagrađivanje troje pripadnika, MUP ima mnogo onih koji su svojom hrabrošću i posvećenošću zaslužili ovo priznanje.

Nagrada za najhrabrijeg policijskog službenika dodeljena je vodniku prve klase Miodragu Stojadinoviću, vođi vatrogasno-spasilačke grupe Vatrogasno-spasilačkog odeljenja Velika Plana, zbog iskazane izuzetne hrabrosti pri spasavanju starije žene iz 20 metara dubokog bunara.

Titulu najposvećenijeg policijskog službenika poneo je pripadnik Interventne jedinice 92, mlađi vodnik Nenad Radulović, koji je u 2022. godini tokom patrolne delatnosti priveo pravdi 37 izvršilaca krivičnih dela, a pružajući pomoć drugim organizacionim jedinicama pronašao je 30 osoba za kojima se tragalo.

Nagrada za omiljenog kolegu dodeljena je zastavniku policije Pešić Milanu, mlađem kriminalističkom inspektoru za suzbijanje imovinskih delikata u Policijskoj upravi za grad Beograd, za kojeg su kolege rekle da je izuzetno savestan i pouzdan kolega, uvek spreman na saradnju i pružanje pomoći.

Savetnik ministra i šef Kabineta, načelnik Uprave policije, Dejan Bojović poručio je da zadatak Komisije za nagrađivanje nije bio nimalo lak zbog izuzetno jake konkurencije kandidata, poželevši nagrađenima da nastave sa predanim radom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here