Otvoren sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva „Agro Belgrade 2023“

0
92

Na regionalnom sajmu voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva “Agro Belgrade 2023”, četvrtom po redu, koji je otvoren danas u Beogradu, predstavilo se više od 500 izlagača iz Srbije i okruženja.

Među glavnim izlagačima na sajmu „Agro Belgrade 2023“ su proizvođači svežeg, smrznutog i prerađenog voća, povrća i grožđa, potom poljoprivredna mehanizacija popularnih brendova, sistemi za navodnjavanje, sistemi protivgradne zaštite, rasadnici, semenske i hemijske kuće, kao i kompanije iz drugih segmenata neophodnih za uspešno bavljenje ovim granama poljoprivrede. Konferencijski deo obuhvatia aktuelne teme iz oblasti voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva, o kojima govore eminentni stručnjaci i predstavnici institucija, organizacija i kompanija. Posebna pažnja je posvećena tržištu voća i povrća, a u okviru ovog panela govore predstavnici velikih evropskih i domaćih lanaca, kupaca i distributera. Jedna od glavnih tema je klimatske promene i njihov uticaj na promene u proizvodnji voća i povrća. Ministarka poljoprivrede Srbije Jelena Tanasković rekla je na otvaranju Sajma da je njeno ministarstvo uvek tu za proizvođače da ih podrži svojim budžetom. Na sajmu „Agro Belgrade“ u okviru Agrobiznis inkubatora predstavljeno je 15 poljoprivrednih proizvođača.

Ove godine na sajmu se, pored srpskih firmi i firmi iz regiona, predstavilo i 14 firmi iz Holandije. Sajam su podržali Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije, Sekretarijata za privredu Grada Beograda i Agencija SAD za međunarodni razvoj (USAID).

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here