Održana sednica Kolegijuma ministra odbrane

0
17

Sednica Kolegijuma ministra odbrane, kojom je rukovodio potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, održana je danas u Domu Garde na Topčideru.

Članovi Kolegijuma ministra odbrane referisali su ministru Milošu Vučeviću o realizaciji zadataka iz svojih nadležnosti u prethodnoj godini, a na sednici je bilo reči i o težišnim zadacima u 2023. godini. Na sednici je zaključeno da su u prethodnom periodu uspešno realizovani svi zadaci i da će se nastaviti sa opremanjem i ulaganjem u naoružanje i vojnu opremu i intenziviranjem obuke s ciljem daljeg jačanja borbene gotovosti Vojske Srbije, kao i sa unapređivanjem životnog standarda svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Takođe, naglašeno je da će težišni zadaci u 2023. godini biti realizacija projekta 5.000 pripadnika specijalnih jedinica, preduzimanje svih mera na očuvanju mira i bezbednosti građana Republike Srbije, intenziviranje rada na donošenju strateških i normativnih dokumenata te ubrzanje realizacije infrastrukturnih projekata za potrebe Vojske Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here