Ministar Gašić prisustvovao obeležavanju Dana Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ)

0
76

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić poručio je danas da su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) stub bezbednosti Republike Srbije koji se ne štede u borbi protiv terorizma i najtežih oblika kriminala, kako bi sačuvali svoju otadžbinu i svoj narod.

Ministar Gašić je povodom Dana SAJ-a izjavio da su pripadnicima te jedinice od njenog osnivanja 1978. godine bili namenjeni najteži zadaci.

Komandant Specijalne antiterorističke jedinice Spasoje Vulević istakao je da su pripadnici ove elitne jedinice ono najvrednije što imamo, kao i da su odabrani po strogim kriterijumima i vrhunski obučeni. „Svojim posvećenim radom sve generacije pripadnika koje su proteklih decenija prošle kroz naše redove doprinele su da se ime naše jedinice sa uvažavanjem izgovara širom sveta. Težište naših aktivnosti biće usmereno na podmlađivanje personalnog sastava jedinice i edukaciju pripadnika, kao i modernizaciju i tehničko opremanje najsavremenijim sredstvima i opremom“, rekao je Vulević. Poručio je da će pripadnici SAJ-a i dalje biti jedan od stubova bezbednosti Republike Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here