NUNS – Nagrada „Gordana Suša“ dodeljena Hrvoju Krešiću

0
45

Novinaru zagrebačke televizije Nova TV Hrvoju Krešiću je u Centru za kulturnu dekontaminaciju uručena regionalna nagrada za televizijsko novinarstvo “Gordana Suša” za 2022. godinu, koju dodeljuje Nezavisno udruženja novinara Srbije.

Rad Hrvoja Krešića, ocenio je žiri, karakterišu „profesionalnost, novinarska etika, uvažavanje javnog interesa, univerzalnost“ i „snažan televizijski identitet i lični integritet“. Žiri je saopštio da su pored Krešića u uži izbor ušle novinarke Arijana Saračević – Helać (Federalna televizija – FTV Bosne i Hercegovine) i Emina Kovačević (N1 Srbija), i da je u takvoj konkurenciji bilo izuzetno teško doneti konačnu odluku. “Profesionalnost, novinarska etika, uvažavanje javnog interesa, univerzalnost, spremnost da pomogne kolegama iz drugih medija, snažan televizijski identitet i lični integritet karakterišu rad Hrvoja Krešića. Menjao je televizijske redakcije, ali ne i način rada, i u sebi je integrisao talenat i veštinu izveštavanja u najrazličitijim televizijskim formatima. Sa istim stavom i pažnjom pristupao je razgovorima sa svojim sagovornicima, bilo da se radi o običnim građanima, javnim ličnostima ili državnicima, a izveštavao je u uobičajenim i kriznim okolnostima, uvek sa pribranošću vrhunskog profesionalca i po nalozima profesionalne etike i fer izveštavanja, podjednako kod kuće, iz regiona ili inostranstva”, ističe se u obrazloženju odluke o dodeli Nagrade “Gordana Suša”.

Krešić je prvi dobitnik regionalne novinarske nagrade „Gordana Suša“, koju je na predlog kolega i prijatelja ustanovio NUNS u znak sećanja na jednu od najboljih srpskih i jugoslovenskih televizijskih novinarki, koja je preminula u junu 2021. godine.

NUNS je Nagradu “Gordana Suša” osnovao u saradnji sa partnerskim organizacijama iz regiona i podršku porodice Suša, sa ciljem da sačuva i održi sećanje na jednu od najboljih televizijskih novinarki sa ovih prostora.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here