Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da od 15. marta kreću prijave za Penzionersku karticu, koja će im dati ogromne benefite i popuste.

Od 1. oktobra penzionerima će biti omogućeno korišćenje „penzionerskih kartica“, a zahvaljujući kojima će imati pravo na brojne benefite, prvenstveno popuste i kada je u pitanju kupovina u radnjama i kada je reč o plaćanju računa. Pravo na novu vrstu pomoći države imaće svih 1,7 miliona penzionera, a prijava kreće 15. marta, dok se prve podele kartica mogu se očekivati već tokom leta. „Od 15. marta kreće prijava penzionera za penzionersku karticu. Sa ovim karticama penzioneri imati popuste prilikom kupovine u prodavnicama, plaćanja računa u restoranima i slično“, rekao je ministar Siniša Mali. Kartice će im omogućiti da obave i zdravstvene preglede, koji će biti organizovani i u parkovima u velikim gradovima i domovima zdravlja. Na popuste će moći da računaju na početku u pojedinim radnjama, ali se radi na tome da se spisak velikih lanaca proširi.

Predsednik Vučić je rekao da će država raditi na tome da angažuje što više firmi koje će da nude svoje usluge. Želimo da penzioneri imaju više novca i bolji životni standard, mi smo to radili pre za Beograd, a sada prvi put radimo u celoj Srbiji. To će moći svi jednako da koriste, na primer, u Babušnici, Priboju, Kikindi, Beogradu i svakom drugom mestu, rekao je Vučić.