Zaslužnim pojedincima i institucijama uručena odlikovanja povodom Dana državnosti

0
57

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas, povodom Dana državnosti Srbije, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama.

Ceremoniji uručenja odlikovanja u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, koja je počela intoniranjem himne „Bože pravde“, prisustvovali su predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije. Dodeljeno je 169 odlikovanja. Vučić je prilikom dodele ordenja naglasio da ono „svedoči da Srbija ne zaboravlja prijatelje države, koji su učinili nešto za nju i njene građane“. „Prihvatajući ga, vi ste se svrstali u red pojedinaca i institucija bez kojih Srbija ne bi bila ono što jeste. Vi koji ste povodom Dana državnosti Srbije, Sretenja, zaslužili ovo blistavo odlikovanje, znajte da su u vas uprte oči naših građana, kao i njihovo neiscrpno poverenje u vašu ljubav i lepe namere“, rekao je Vučić.

Ordenom srpske zastave prvog reda odlikovani su ministar za rad i socijalnu zaštitu stanovništva Azerbejdžana Sahil Babajev, dugogodišnji beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar i bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel. Posthumno su odlikovani Siniša Mihajlović i Kornelilje Kovač, a među dobitnicima su i Radmila Živković, Konstantin Kostjukov, Lazar Ristovski, dr Milovan Bojić i Bojan Suđić te brojne naučne, medicinske, obrazovne i školske institucije i ustanove.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here