KTV televizija – 30 uspešnih godina na medijskom nebu Srbije

0
162

KTV televizija je počela sa radom pre punih trideset godina. Uz mnogo rada i truda tokom godina i pored brojnih opstrukcija postala je jedna od najrespektabilnijih regionalnih televizija. Nastojaće u narednom periodu da obogati program sadržajima prilagođenim svim generacijama i da obrađuje najznačajnije društveno-političke teme sa najeminentnijim gostima.

KTV televizija osnovana je na današnji dan, pre trideset godina. Osnovali su je Danica i Saša Radić, puni elana i željni istine, s namerom da građane Srednjeg Banata izveštavaju o događajima u sredini u kojoj žive. Tokom godina televizija je rasla i razvijala se i ubrzo je premašila lokalne okvire i postala regionalna televizija nadaleko prepoznatljiva u političkom svetu i svetu šoubiznisa. Međutim, put do onoga što je KTV televizija danas bio je sve samo ne lak. Najpre ratovi i sankcije, a potom pritisci, pretnje i finansijske opstrukcije – sve je to uticalo na poslovanje KTV televizije. Poslednjih deset godina bilo je ubedljivo najteže.

Nakon svih pritisaka, KTV, televizija je ostala bez svoje vlasnice i direktorice Danice Radić, koja je u televiziju uložila svo svoje znanje i umeće, ali i srce, dušu i slobodno vreme. Rukovođenje je preuzeo njen sin Danijel Radić, koji takođe trpi ogromne pritiske vladajuće garniture. Međutim, on se ne predaje i uspomenu na svoju majku čuva kroz televiziju koja je po njoj i bila poznata.

Kada je u pitanju program KTV televizije on je sve  vreme postojanja televizije na izuzetnom nivou, trudimo se da idemo u korak s vremenom, da modernizujemo sadržaj i opremu, ali ne odustajemo od osnovnih principa – pravovremenog i istinitog izveštavanja. Godisnje emitujemo preko 130 izdanja emisije Bez ustručavanja i skoro 50 izdanja emisije Bez cenzure u kojima su gosti ljudi sa političke scene Srbije, analitičari, glumci, istoričari, advokati, ekonomisti te oni koji su  zabranjeni na drugim televizijama. Obrađujemo brojne teme od političkih prilika u zemlji i svetu, ekonomije, poljoprivrede do sporta i medicine. Svakog dana gledaoce o najvažnijim događanjima informišemo posredstvom emisije Objektiv, a jednom sedmično emitujemo Kaleidoskop, emisiju koja se bavi kulturnim dešavanjima i promocijom kulture. Tu je i emisija Zrno po zrno koja obrađuje najvažnije teme iz sveta agrara, kao i Retrospektiva nedelje u kojoj su objedinjeni najinteresantniji prilozi informativnog programa u nedelji koja joj prethodi. Kroz emisiju U međuvremenu pričamo životne priče talentovanih i interesantnih pojedinaca, a kada je u pitanju zabavni muzički program naše emisije Folk show i Talk show i dalje su neprikosnovene o čemu svedoči prebogata arhiva, ali i reemitovanje ovih emisija od strane brojnih lokalnih televizija širom zemlje.

Za nama su i brojni realizovani projekti te nebrojano mnogo ispraćenih manifestacija, koncerata, sportskih i kulturnih događaja. Pred nama je novih trideset godina, nada da će se mediji osloboditi stega aktuelnog režima i obećanje da ćemo svoj posao obavljati savesno i pošteno, stalno napredujući i čuvajući svoju nezavisnost.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here