Promocija knjige Filipa Krčmara

0
58

U sali Mesne zajednice „Veljko Vlahović“ na Bagljašu u četvrtak, 23. februara, održana je promocija knjige ,,Počasni građani Velikog Bečkereka, Petrovgrada i Zrenjanina 1858-1994’’ autora Filipa Krčmara.

Jedanaest počasnih građana Velikog Bečkereka, Petrovgrada i Zrenjanina sabrano je u istoimenoj knjizi autora Filipa Krčmara koji je detaljno i potkrepljeno sačuvanim dokumenima i građom iz istorijskih arhiva verno preneo čitaocima. Knjiga „Počasni građani Velikog Bečkereka, Petrovgrada i Zrenjanina 1858-1994“ sadrži dve celine, hronološko nabrajanje i biografije nosilaca zvanja počasnih građana i okolnosti njihovog proglašenja, dok drugi deo sadrži arhivska dokumenta i novinske članke o sudbini znamenja na počasne građane.

Ispred Bagljaškulta obratila se Jasmina Tutorov koja je o knjizi Filipa Krčmara rekla sledeće:

Filip Krčmar do sada je objavio dvanaest knjiga i nekoliko desetina radova u domaćim i stranim naučnim časopisima. Autor je desetak izložbi. Pre toga završio je osnovne, master i doktorske studije na Odseku za istoriju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Stručno se usavršavao u Filadelfiji i Nemačkoj. Stekao je zvanje bivšeg arhiviste i kustosa istoričara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here