Vučević prisustvovao otpremanju humanitarne pomoći Srbije za građane Sirije

0
53

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, u ime Vlade Republike Srbije, prisustvovao je otpremanju humanitarne pomoći Republike Srbije za građane Sirije na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla”.

Avion „Er Srbije“ poneo je oko šest tona namirnica i hrane u najugroženija područja Sirije koja je pogođena zemljotresom. Ministar Vučević istakao je, tom prilikom, da je ponosan na našu državu i na sve građane Srbije koji su se odazvali pozivu da pomognemo onima koji su ugroženi užasnim zemljotresom, čijih smo stravičnih posledica svi svedoci.

Ambasador Sirije u Srbiji Basem Džaman Aga izrazio je zahvalnost Republici Srbiji i njenim zvaničnicima na prikupljenoj pomoći, koja će narodu Sirije pomoći u ovim teškim trenucima. Generalni direktor avio-kompanije „Er Srbija“ Jirži Marek izrazio je zadovoljstvo što ta kompanija učestvuje u ovoj akciji čiji je cilj da se dopremi humanitarna pomoć narodu u Siriji koji je pogođen katastrofalnim zemljotresom. Organizacija letova do Damaska u ovom trenutku je izuzetno složen projekat, međutim pomoglo nam je to sto “Er Srbija” ima velikog iskustva sa organizacijom repatriacionih i evakuacionih letova – naglasio je direktor kompanije “Er Srbija”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here