Sajmovi knjiga, obrazovanja i “Art expo” od 7. marta na Novosadskom sajmu

0
79

Međunarodni sajam knjiga i 26. Izložba umetnosti „Art expo“ počinju 7. i traju do 13. marta, a 18. Međunarodni sajam obrazovanja “Putokazi“ biće održan 9. i 10. marta, najavljeno je danas na konferenciji za novinare koja je održana na Novosadskom sajmu. Na sajamskim priredbama učestvovaće više od 200 izlagača iz šest zemalja i biće održano više od 140 programa, uz učešće gotovo svih ustanova kulture čiji je osnivač Republika Srbija.

Grad Novi Sad prepoznaje značaj kulturnih i obrazovnih manifestacija, a Gradska uprava za obrazovanje kontinuirano podržava Sajam obrazovanja navela je članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić. Ona je dodala da je, ove godine, iz budžeta Grada opredeljeno oko 972 hiljade dinara, za zakup prostora na kojem će se predstaviti 13 srednjih škola sa teritorije Novog Sada. Prisutnima se obratio i pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Milan Micić koji je rekao da će Pokrajinski sekretarijat za kulturu na svom štandu predstaviti čak 22 programa.

Ulaz na programe sajamskih manifestacija je besplatan, a radno vreme je od 10 do 20 časova, dok će u petak, 10. subotu 11. i u nedelju, 12. marta, priredbe trajati do 21 čas. Svi posetioci koji se registruju prilikom ulaska u Halu “Master” postaju i potencijalni dobitnici knjiga koje je za Poklon igru obezbedio Novosadski sajam u saradnji sa izlagačima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here