Ministri Selaković i Šeranić – Saradnja u oblasti socijalne zaštite

0
55

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas u Banjaluci sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenom Šeranićem o saradnji na rešavanju problema u oblasti socijalne zaštite.

Ministar Selaković je naveo da je postignut dogovor o tome da se za buduću zajedničku sednicu vlada definiše tekst sporazuma u oblasti socijalne zaštite, i najavio da će u prvoj polovini aprila biti održan stručni skup, na kojem će predstavnici sektora nadležnih za socijalnu zaštitu dvaju ministarstava razmatrati pitanja od značaja za što bolji rad ustanova socijalne zaštite. Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić je izrazio zahvalnost na stalnoj podršci Srbije prilikom izrade Socijalne karte Republike Srpske, dodavši da se nastavlja zajednički rad u oblasti boljeg kvaliteta socijalne zaštite kroz razmenu iskustava.

Selaković je naveo da je Informacioni sistem socijalne zaštite SOZIS, koji od ovog meseca počinje da se primenjuje, omogućio digitalizaciju 511 različitih vrsta postupaka koje građani u Srbiji ostvaruju u okviru centara za socijalni rad. Srbija je donela zakone kojima je uspostavila registar Socijalna karta i Informacioni sistem socijalne zaštite i još uvek smo u prvoj godini primene ovih softvera, rekao je ministar, uz napomenu da sistem Socijalna karta služi za bolju raspodelu sredstava koje država ulaže u oblast socijalne zaštite.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here