Brnabić na predstavljanju NALED-ove „Sive knjige“

0
77

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić najavila je danas da će ove godine biti sprovedena veoma velika i važna reforma za Srbiju i njene građane, a to je digitalizacija zdravstva i uvođenje eKartona, koji će povezati državno i privatno zdravstvo i omogućiti da u zdravstvu sve bude na jednom mestu.

Brnabić je na 15. jubilarnoj konferenciji o ekonomskim reformama u Srbiji i zvaničnom predstavljanju izdanja „Sive knjige 2023” NALED-a, sa 100 preporuka za Vladu u cilju otklanjanja administrativnih prepreka poslovanju u Srbiji, podsetila na to da je već pri kraju uvođenje eAgrara. Ona je istakla da će, takođe, jedna od važnih stvari u nastavku reformi ove godine biti izmena Zakona o planiranju i izgradnji, kojom će biti rešen problem konverzije uz naknadu prava korišćenja u pravo svojine nad građevinskim zemljištem. Nakon  toga sledi i rešavanje legalizacije objekata, naglasila je premijerka, izrazivši uverenje u to ćemo od 2024. godine u tom pogledu biti mnogo uspešniji nego ove godine.

Predsednica Vlade je podsetila i na to da je prošle godine startovao i sistem socijalnih karata, koji je bio do sada najkompleksniji poduhvat. NALED je omogućio svim vladama u prethodnih 15 godina da menjaju Srbiju nabolje i da se poboljša privredni ambijent, poručila je Brnabić. Ona je takođe rekla da je jug centralne Srbije ušao u samu završnicu borbe za još jednu važnu investiciju – novi RND centar za istraživanja i razvoj, ocenivši da je tu dobru vest dobila pre dolaska na ovu konferenciju NALED-a.

Borba za tu investiciju nastavlja već se sledeće nedelje, kada ću imati sastanke o tome, kako bismo pokušali da pobedimo i da uskoro obeležimo još jednu značajnu investiciju u ekonomiji zasnovanoj na znanju i inovacijama koja gura Srbiju napred još brže nego što smo išli do sada, istakla je premijerka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here