Uklonjena zastava Autonomne Pokrajine Vojvodine sa zgrade Skupštine grada Zrenjanina

0
105

Liga socijaldemokrata Vojvodine upitala je gradonačelnika Zrenjanina Simu Salapuru zašto je ponovo uklonjena zastava Autonomne Pokrajine Vojvodine (APV) sa zgrade Skupštine grada Zrenjanina, saopšteno je danas iz te stranke.

“Pitamo gradonačelnika Salapuru da li je svestan svoje odgovornosti i da li svesno krši Ustav Republike Srbije, koji u svom 183. članu kaže da APV ima svoje simbole”, navodi se u saopštenju LSV i dodaje da je na osnovu tog člana Ustava Srbije doneta Pokrajinska skupštinska odluka o izgledu i korišćenju simbola i tradicionalnih simbola APV.

Iz LSV napominju da se u 4. članu jasno kaže da se zastava i tradicionalna zastava APV, uporedo sa zastavom Srbije, ističu na zgradama Skupštine APV, Pokrajinske vlade, zgradama organa lokalne samouprave na teritoriji APV i zgradama pokrajinskih organa i službi koje osniva APV.

“Sasvim je jasno da je neisticanje zastave i tradicionalne zastave AP Vojvodine kršenje pokrajinske skupštinske odluke, i za to delo su predviđene i prekršajne sankcije”, poručuju iz LSV, napominjući da je u članu 13 te skupštinske odluke predviđena kazna od 100.000 dinara za pravno lice koje prekrši njene odredbe o načinu isticanja.

Iz LSV pitaju hoće li gradonačelnik Zrenjanina iz svog džepa platiti kaznu, ako bude izrečena ili će se poslužiti sredstvima svih građana Zrenjanina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here