Letovanja su poskupela, a evo gde možete proći jeftinije

0
56

Koliko su poskupela letovanja i kako dobiti više za manje novca pitanja su koja ovih dana muče one koji žele ove godine da posete neke od atraktivnih turističkih destinacija. Aleksandar Seničić iz YUTA kaže da se ranom uplatom letovanja može uštedeti i do 30 odsto i tako nedomestiti poskupljenja.

Sajam turizma koji je održan u februaru u Beogradu pokazao je da su aranžmani za naredno leto skuplji u odnosu na prethodne godine. Aleksandar Seničić iz YUTA kaže da se ranom uplatom letovanja može uštedeti i do 30 odsto i tako nedomestiti poskupljenja. Apartmani u Grčkoj skuplji su za pet do 10 odsto, a hoteli čak i do 20. Na to treba dodati i avionski prevoz koji je znatno poskupeo, rekao je Seničić. Oni koji su propustili priliku da uplatom “first minut” aranžmana u novembru, decembru i januaru uštede i do 50 odsto, cenu letovanja mogu da umanje za trećinu ako uplate sada, napominje Seničić.Destinacija koju su srpski turisti masovno otkrili u leto 2020. i 2021. bila je Albanija. Iako dugo poznata po lepom moru i niskim cenama i Albanija beleži rast cena.

“To je mala turistička destinacija sa nevelikim brojem kapaciteta. Privukla je veliki broj ljudi i to je dovelo do povećanja cena. Više nije jeftina kao nekada, ali je 10 do 20 odsto jeftinija od Grčke. Ove godine se po prvi put nudi apartmanski smeštaj. U oblasti Drača hoteli čak, i ‘all inclusive’ su jeftiniji od Turske, Grčke, Tunisa i Egipta”, ističe Seničić.

Kao porodična destinacija izdvaja se Turska, gde se u nekim hotelima nudi besplatan boravak za dvoje dece kada su u pratnji roditelja. Seničić napominje da se ove godine Tunis vratio na turističku mapu, sa dobrim odnosom cene i kvaliteta i velikim brojem čarter letova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here