Krkobabić sa indijskim ambasadorom: Partnerstvo urbanog i ruralnog u Srbiji i Indiji

0
47

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić sastao se sa ambasadorom Indije u Srbiji Sandživom Kohlijem, saopštilo je ovo ministarstvo.

Teme sastanka bile su regionalni i ruralni razvoj, kao i iskustva dveju zemalja u programima za unapređenje uslova života i rada seoskog stanovništva. Iskustva pete vodeće ekonomije u svetu, koja predstavlja potkontinent sa prepoznatljivim obeležjima urbanog i ruralnog u svim aspektima života i rada građana, biće nam dragocena, naglasio je Krkobabić.

Nj. E. Sandživ Kohli zahvalio je ministru na gostoprimstvu istakavši da “prijateljstvo naših dveju zemalja seže daleko u istoriju, još iz vremena Pokreta nesvrstanih”. Kohli je izjavio da preko 50 posto ukupnog indijskog stanovništva živi u ruralnim predelima, što iznosi skoro 700 miliona stanovnika, te da je za rešavanje svih infrastrukturnih, socio – ekonomskih, zdravstvenih i drugih problema bilo neophodno primeniti holistički pristup decentralizovanog planiranja, jer ljudi koji žive na određenom terenu najbolje znaju načine za njihovo prevazilaženje.

Sastanku su prisustvovali i drugi sekretar Ambasade Indije u Srbiji Radžeš Kumar Pipal, sekretar Ministarstva za brigu o selu Snežana Petrović i pomoćnik ministra Tijana Nešić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here