Ćurčić i Ivanišević najavili novi javni konkurs za žensko preduzetništvo u 2023. godini

0
95

Potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić i pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević održali su konferenciju za medije povodom raspisivanja Javnog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava ženskom preduzetništvu za subvencionisanje troškova nabavke mašina, opreme, računarske opreme, softvera ili usluge u cilju inoviranja i digitalizovanja procesa proizvodnje i operacija u domenu marketinga i trgovine u 2023. godini na teritoriji AP Vojvodine.

Pod ženskim preduzetništvom podrazumeva se preduzetnica koja lično upravlja poslovanjem ili privredno društvo čiji je vlasnik žena sa najmanje 51 odsto udela i u kojem je žena odgovorno lice za poslovanje i upravljanje, upisana u APR-u. Sredstva podrške ženskom preduzetništvu Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam opredelio je kao bitnom segmentu razvoja ukupne privrede i preduzetništva u AP Vojvodini. Govoreći o samom konkursu, pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević je dodao da je moguće konkurisati za nabavku mašina, opreme, računarske opreme, softvera, softverske licence, ili pak usluge kao i da je zajedničim radom budžet uvećan za 15%.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić ovom prilikom je istakao da je Savet za koordinaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji AP Vojvodine, na čijem je čelu, formiran 2020. godine, te da je žensko preduzetništvo jedna od prioritetnih tema kojima se bavi.

Iznos odobrenih sredstava može biti najmanje 50.000 dinara, dok se najviši iznos utvrđuje shodno predmetu nabavke i to za mašine i opremu do 250.000 dinara, za računarsku opremu do 120.000 dinara, za nabavku softvera i za uslugu do 150.000 dinara. Rok za podnošenje prijava je 18. april 2023. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here