Dva ministarstva potpisala izjavu o jačanju sistema besplatne pravne pomoći za ugrožene građane

0
48

Ministarstvo pravde i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave potpisali su danas zajedničku izjavu kojom predviđaju saradnju u oblasti jačanja sistema besplatne pravne pomoći za ugrožene grupe građana u Srbiji.

Zajednička kampanja će, osim podizanja svesti javnosti o dostupnosti besplatne pravne pomoći najugroženijim i marginalizovanim pojedincima, obuhvatiti i obuku zaposlenih u jedinicama lokalnih samouprava u toj oblasti. Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović rekao je prilikom potpisivanja izjave, da su u prethodnih nekoliko godina uspostavljene službe besplatne pravne pomoći za najranjivije grupe građana u 13 gradova.

Ministarka pravde Maja Popović govorila je ovom prilikom o važnosti besplatne pravne pomoći.

Šef Odeljenja za privrednu saradnju ambasade Nemačke Kristijan Šiling naveo je da je taj projekat pokrenut zajednički od strane Nemačke, EU i Srbije, kako bi bila ojačana vladavina prava i dodao da se nada da će ulaganje u tu oblast, koja je veoma važna za evrointegracije Srbije, poslužiti kao temelj za unapređenje vladavine prava i odgovornosti države.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here