„Solidarnost“ upozorava na pogibije na radu

0
44

Predstavnici političke platforme “Solidarnost” predali su na pisarnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja fotokopirane medijske izveštaje o pogibijama na radu u proteklih nekoliko meseci. Zvaničnik ministarstva koji je s njima razgovarao objasnio je da ministar nije tu i rekao kako nije saglasan s ocenama da Ministarstvo ne radi svoj posao.

Potparolka političke platforme „Solidarnost“ Melanija Lojpur rekla je da su predstavnici platforme „Solidarnost“ došli u Ministarstvo da nađu resornog ministra. „Ministar Nikola Selaković se ne oglašava na sve veći broj pogibija radnika, on se ne bavi uopšte svojim resorom“, rekla je Lojpur. On je podsetila da se u subotu obeležava godinu dana od pogibije osam rudara u rudniku „Soko“, navodeći da je zbog te tragedije podignuta krivična prijava, ali je ubrzo i odbačena.

Lojpur je istakla da je u razdoblju od 2011. do 2021. godine podignuto 239 krivičnih prijava u vezi sa bezbednošću na radu, od kojih je više od polovine odbačeno. „Samo 10 posto ljudi je po tim prijavama završilo u zatvoru, a ostali su dobili novčane kazne ili uslovne“, rekla je Lojpur. Po njenom mišljenju, mnogi članovi Vlade Srbije bi trebalo da podnesu ostavke jer se ne posvećuju boljitku ljudi, već su povezani sa „svojom partijskom klijentelom i investitorima koje sponzorišu“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here