Drugom osnovnom sudu u Beogradu uplaćena je kazna na ime glavnog i odgovornog urednika „Informera“ Dragana J. Vučićevića. Time se stiču uslovi da on izađe iz zatvora gde je nedavno otišao.

Dragan J. Vučićević, vlasnik Informera ostao je istrajan u svojoj odluci da ne plati novčanu kaznu od 200.000 dinara i otišao je na izdržavanje šestomesečne zatvorske kazne. Ipak, zatvaranje vrata Okružnog zatvora u Beogradu, u ponedeljak je otvorilo novo pitanje – koliko dugo će se Vučićević zadržati u ćeliji, o čemu je Danas već pisao.

Vučićević je, podsetimo, osuđen po privatnoj krivičnoj tužbi na novčanu kaznu. Njega je za krivično delo uvrede tužio novinar Jugoslav Ćosić zbog niza uvredljivih tvitova koje je vlasnik Informera objavio na njegov račun. U presudi, koja je postala pravosnažna, navodi se da je Vučićević osuđen na novčanu kaznu, a da ukoliko kaznu ne plati, ona se prevodi u zatvorsku. Pred njegov ulazak u zatvor, prošlog petka, Dragan J. Vučićević održao je konferenciju za novinare na kojoj je objasnio razloge zbog kojih ne želi da plati kaznu i najavio štrajk glađu.

Vučićević je pre odlaska u zatvor rekao da će kaznu izdržati do kraja (šest meseci), da je reč o borbi za njegove principe, zbog čega je, kako je naveo, odbio da plati novčanu kaznu, na koju je i osuđen. Rekao je da će u zatvoru štrajkovati glađu do ispunjenja dva uslova – revizije sudske presude po kojoj je proglašen krivim za vređanje Jugoslava Ćosića, a drugi uslov je bio dekriminalizacija uvrede.