Ministar Vučević prisustvovao obeležavanju Dana početka agresije na karaulu ”Košare”

0
79

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovali su danas obeležavanju Dana početka agresije na karaulu “Košare” u Domu Vojske Srbije.

Obraćajući se prisutnima na svečanosti kojom je obeležen Dan početka agresije na karaulu „Košare“, ministar Vučević istakao je da je, nakon godina ćutanja o istini, došlo vreme da se o njoj govori. Ministar Vučević istakao je da danas imamo slobodu da pričamo, da se čuje istina, ali i da je to naš dug prema onima koji su stradali za svoju otadžbinu. Ja vas molim da ne dozvolimo da se zaboravi nijedan učesnik rata, nijedan borac, nijedan heroj, rekao je Vučević.

Predsednik Skupštine Udruženja veterana organa bezbednosti i vojne policije Srbije Todor Petković rekao je da je NATO dva i po meseca brutalno bombardovao i bezdušno ubijao civile i da će mart uvek podsećati na odbranu zemlje od NATO agresije 1999. godine. Veteran Vojne policije, učesnik bitke na Košarama i član Izvršnog odbora Udruženja  Slobodan Radmilović istakao je da policajci nemaju strah, a na današnji dan prisetio se  teških aprilskih dana 1999. godine. Prema rečima Rade Komarice, supruge nastradalog pripadnika Vojne policije za vreme agresije na karauli “Košare”, posle teških trenutaka proživljenih nakon pogibije supruga, najveću utehu pružile su joj supruge kolega, koje su nažalost, proživljavale istu sudbinu i ukazala na značaj brige za porodice onih koji su živote dali u borbi za otadžbinu. Ona je, takođe, zahvalila predstavnicima Udruženja što neguju sećanje na njihovu žrtvu.

Učesnik bitke na karauli “Košare” i veteran Vojne policije Željko Gavrilović obratio se u ime svih vojnika iz 5. bataljona Vojne policije. – Želim da pošaljem jednu poruku u ime svih vojnika, veterana i boraca sa Košara. Preduzmite sve samo da rata ne bude, a ako dođe, budite sigurni da ćemo opet biti prvi u odbrani otadžbine. Zahvaljujem se našem Udruženju veterana organa bezbednosti i vojne policije Srbije što su nas okupili u ovolikom broju, posle toliko godina i ukazali nam posebnu čast kako nama, tako i porodicama poginulih veterana – rekao je Gavrilović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here