Obeležena 78. godišnjica proboja Sremskog fronta

0
106

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković izjavio je da Srbija danas ponosno “stoji i postoji” i slavi slobodu, jer je jedna od retkih država koja je i samostalna i koja samostalno donosi odluke, jer na svom čelu ima ozbiljnog i mudrog predsednika koji zna “svaku muku, bol, patnju našeg naroda”, ali i koliko je naš narod ponosan i dostojanstven. On je na obeležavanju godišnjice proboja Sremskog fronta, u spomen kompleksu ”Sremski front” u Adaševcima kod Šida rekao da sloboda bez dostojanstva, samostalnosti, nezavisnosti i nije sloboda.

Povodom 78. godišnjice proboja Sremskog fronta, danas su položeni venci na spomen-obeležje “Sremski front” u Adaševcima kod Šida. Prema rečima ministra za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Nikole Selakovića, Srbija danas, sećajući se svoje slavne prošlosti i ratne epopeje u kojoj je nizala i žrtve i pobede u čitavom 20. veku, u 21 veku korača svesna da nas je malo da vodimo ratove, da smo te lekcije odavno prevazišli i izučili, da joj je mir preči nego išta i da je slobodu već odavno pretplatila milionima svojih nevinih žrtava i onih koji su branili rodno ognjište.

Vence su položili predstavnici Pokrajinske vlade, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Sremskog upravnog okruga, Grada Sremske Mitrovice, Opštine Šid, OŠ “Sremski front”, SUBNOR-a, kao i delegacije udruženja boraca i veterana, predstavnici udruženja građana i diplomatskog kora u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here