Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas otvaranju fabrike nemačke kompanije „Bizerba“ u Valjevu i ukazao na to da će ta fabrika dodatno industrijalizovati taj grad, koji će uskoro dobiti i brzu saobraćajnicu do Lajkovca.

Predsednik Vučić je, tokom obilaska fabrike i razgovora sa radnicima, istakao da „Bizerba“ doprinosi napretku ovog grada i kada je reč o zapošljavanju ljudi i tako što povećava primanja građana Valjeva, najavivši da će zaposleni imati platu od 1.100 evra i dobre uslove rada. Dodatna industrijalizacija Valjeva nas obavezuje da radimo i obnovu pruge od tog grada do Vrbnice. Valjevo postaje centar putne i železničke infrastrukture i ostaje da uradimo i opštu bolnicu na 77.000 kvadrtnih metara, u čiju će izgradnju biti uloženo približno 90 miliona evra. On je ukazao na to da se ranije od Valjeva do Beograda putovalo oko sat i 40 minuta, dok će, kada bude završena brza saobraćajnica od Iverka do Lajkovaca, putovanje trajati približno 50 minuta. Predsednik Republike je, takođe, istakao da će u Valjevo do 15. oktobra stići gas, a u pomenutu fabriku, koja je od ključnog značaja za dalji razvoj, stići će pre kraja godine.

„Bizerba“ je jedan od globalnih lidera u proizvodnji vaga i svetski dobavljač hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnolohije vaganja, sečenja i etiketiranja. Radovi na izgradnji fabrke počeli su u martu prošle godine i tada je najavljeno da će u njoj raditi približno 300 radnika, a investicija u prvoj fazi vredna je oko 21 milion evra.