Ulica na Zlatiboru dobila naziv po ruskom dobrovoljcu, heroju sa Košara

0
22

Ulica na Zlatiboru je dobila naziv po Vitaliju Bulahu, ruskom dobrovoljcu i, kako se navodi, heroju sa Košara, a tablu sa njegovim imenom otkrili su ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko boravio je u Opštini Čajetina gde se sastao sa predsednikom te opštine Milanom Stamatovićem. Stamatović je tom prilikom istakao: ,,Veliko zadovoljstvo za sve stanovnike Zlatibora i opštine Čajetina je da možemo da ugostimo njegovu ekselenciju ambasadora Bocan-Harčenka i da pomognemo ruski narod u ugroženim područjima kroz jedan skroman doprinos privrednika i stanovništva Zlatibora i čitavog Zlatiborskog okruga. Vitalij Bulah, ruski dobrovoljac i heroj sa Košara, dobio je ulicu na Zlatiboru, a tablu sa nazivom ulice svečano su otkrili Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina i Aleksandar Bocan-Harčenko, ambasador Ruske Federacije u Srbiji.

Aleksandar Bocan-Harčenko, ambasador Ruske Federacije u Srbiji, izjavio je da je izuzetno zadovoljan što se nalazi u poseti opštini Čajetina i izrazio je „veliku zahvalnost privrednicima i stanovništvu Čajetine i Zlatibora na akciji prikupljanja humanitarne pomoći za stanovnike Donbasa, novog regiona Ruske Federacije, što je dokaz da u srpskom narodu, u ovom slučaju na vašem području, postoji potpuno razumevanje stradanja ruskog naroda u Donbasu koji je više godina bio izložen genocidu, a sada i napadima i bombardovanju. Sa predsednikom opštine Čajetina smo imali veoma dobar razgovor, nastavio je ambasador Bocan-Harčenko, na kome smo razmenili stavove u vezi sa pomoći Ruske Federacije u cilju očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Republike Srbije.

Naša poruka jeste da je budućnost Srbije na istoku, a ne na zapadu. Sve ono dobro za Srbiju dolazi sa istoka, a problemi su uvek dolazili sa zapadnih prostora. Na taj način mi štitimo svoje nacionalne interese i pružamo ruku prijateljstva uz negovanje tradicije srpskog i ruskog naroda, koju nikada ne bi trebali da narušimo i prekinemo, zaključio je Stamatović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here