Održana prva sednica Skupštine „EPS” AD

0
60

Ministarstvo rudarstva i energetike Vlade Republike Srbije saopštilo je da je danas održana prva vanredna sednica Skupštine akcionarskog društva „Elektroprivreda Srbije”, što je ujedno i prva sednica tog tela otkad je ovo preduzeće transformisano u akcionarsko društvo, usvajanjem novog statuta.

Na sednici je, osim predstavnika osnivača, ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović, prisustvovao i predsednik Nadzornog odbora „Elektroprivrede Srbije” Jovan Despotović.

Na vanrednoj sednici je, između ostalog, doneta odluka o tome da se realizuje zaključak Vlade Srbije kojim je Vlada preporučila „EPS-u” AD cenu električne energije za kupce na komercijalnom snabdevanju, koja će se primenjivati počev od 1. maja.

Nakon održavanja sednice, Đedović je istakla da je građanima i Srbiji potrebno energetsko preduzeće koje proizvodi dovoljno električne energije i ostvaruje profit, ali i koje je dovoljno snažno da efikasno realizuje ciklus značajnih investicija i bude motor privrednog razvoja Srbije.

U jeku energetske krize, uhvatili smo se u koštac sa ključnim izazovima našeg energetskog sistema. Država će kao jedini vlasnik postaviti jasne ciljeve i odlučna je u nameri da strateški važna preduzeća energetskog sektora učini nosiocima budućeg ekonomskog razvoja zemlje, poručila je ministarka.

Uskoro nas očekuje usvajanje strateških investicionih projekata u energetskom sektoru, koji će stvoriti preduslove da Srbija bude energetski nezavisna i sigurna, što je u interesu svih građana naše zemlje, istakla je Đedović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here