Srbija obeležava Dan pobede polaganjem venaca i odavanjem počasti stradalima u Drugom svetskom ratu. Ministar Nikola Selaković predvodio je državnu ceremoniju na Groblju oslobodilaca Beograda.

Povodom 9. maja Dana pobede nad fašizmom ministar za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković predvodio je državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti žrtvama na Groblju oslobodilaca Beograda. Počast su odali i predstavnici Ministarstva odbrane, predsednik skupštine Grada Breograda Nikola Nikodijević, kao i predstavnici SUBNOR-a Srbije. Na Spomen-kompleksu groblja oslobodilaca Beograda položili su vence uz najviše vojne i državne počasti i predstavnici diplomatskog kora Belorusije, Rusije, Kazahstana i Azerbejdžana.

Delegacije su nakon polaganja venaca u odale počast „večnoj vatri“, koja se nalazi u okviru kompleksa Groblja oslobodilaca Beograda. Počasti je prisustvovao i ruski ambasador Aleksandar Bocan Harčenko. Veliki broj građana je prisustvovao skupu sa namerom sa oda počast stradalim vojnicima koji su učestvovali u oslobađanju Beograda.