Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić potpisala je danas sa direktorom farmaceutske kompanije „Merck Sharp and Dohme” (MSD) Sirilom Šilerom Memorandum o razumevanju, koji je važan za budući istraživački centar BIO4 kampus u Srbiji.

Brnabić je iskazala zahvalnost kompaniji MSD na tome što je pružila podršku našim naporima da od Srbije napravimo lidera u biotehnologiji, biomedicini, bioistraživanjima i bioinformatici.

Brnabić je objasnila da se Memorandum o razumevanju odnosi na učešće kompanije MSD u BIO4 kampusu. Prema njenim rečima, ovo je izuzetno značajna referenca koja će nam pomoći da u narednim nedeljama i mesecima u BIO4 kampusu, čija izgradnja kreće do kraja godine, dovedemo i druge velike biofarmaceutske kompanije, kao i istraživačke i razvojne institute i da zajedno napravimo centar za buduća istraživanja u ovim oblastima za ovaj deo Evrope.

Šiler je objasnio da će potpisani sporazum kompaniji MSD, koja se bavi obezbeđivanjem inovativne nege i mogućnostima tretmana i lečenja pacijenata, omogućiti da radi na istraživačkom projektu u okviru BIO4 kampusa. BIO4 kampus predstavlja veoma značajan projekat za Srbiju i region, a očekujemo da će biti veoma važan i na evropskom nivou, ocenio je on i dodao da MSD želi da postigne bolje razumevanje na koji način se pruža nega pacijentima, što podrazumeva brzinu i efikasnost dijagnostike.