Vučić: Dolazak „Nideka” u Srbiju pozitivan signal za privlačenje investicija

0
57

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je otvaranje fabrika korporacije „Nidek” u Novom Sadu od velikog značaja za našu zemlju, a da je dolazak ove japanske kompanije pozitivan signal koji će sigurno privući i druge strane investicije.

Vučić je, na svečanom otvaranju fabrika Nidec Electric Motor Serbia d.o.o. i Nidec Elesys Europe d.o.o., kojem su prisustvovali potpredsednici Vlade Siniša Mali i Miloš Vučević, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i predstavnici pomenute kompanije i Grada Novog Sada, naglasio da je za Srbiju Japan veoma važan trgovinski partner.

„Nidek”, koji je osnovan 1973. godine u japanskom gradu Kjoto, danas je svetski lider u proizvodnji svih vrsta elektromotora, sa najvećim udelom na svetskom tržištu malih vretenastih motora koji napajaju hard-diskove. Korporacija posluje u više od 40 zemalja, sa približno 340 kompanija u grupi i zapošljava više od 120.000 ljudi širom sveta. Ulaganje u Srbiju je deo dugoročne strategije ove korporacije, a pokretanje fabrika u Novom Sadu je prvi korak ka formiranju evropskog industrijskog parka Nidek.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here