Zrenjaninski poljoprivrednici najavljuju radikalizaciju protesta

0
77

Poljoprivrednici iz Zrenjanina i okolnih mesta ušli su u treći dan protesta. Na dva sata blokirali su magistralni put Zrenjanin-Novi Sad u nekoliko navrata. S obzirom na to da za njihove probleme niko ne haje najavljuju radikalizaciju protesta.

Zrenjaninski poljoprivrednici i poljoprivrednici iz okolnih mesta trećeg dana protesta usled nezadovoljstva odnosom države prema njima blokirali su u nekoliko navrata put Zrenjanin-Novi Sad. Kako kažu, niko ih nije kontaktirao što znači da rešenja nema na vidiku pa će radikalizovati protest, najverovatnije blokadom mosta na Tisi.

Zahtevi poljoprivrednika koji protestuju već treći dan zaredom su, između ostalog, povećanje subvencija po hektaru obradive površine, da premija za litar mleka umesto 15 bude 20 dinara, kao i da minimalna otkupna cena mleka od 78 dinara po litru plus prihod na dodatnu vrednost, da se na dizel gorivo ne obračunavaju akciza i porez na dodatnu vrednost, da se uvede prelevman na mlečne proizvode, kao i da se trenutna subvencija po kravi od 30.000 dinara uveća za 10.000 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here